top of page
Marc van Osch Advocaat

Ondernemingsrecht

Als ondernemer krijgt u al snel met het ondernemingsrecht te maken. Dit is namelijk een zeer breed rechtsgebied dat de wetten en regels bevat die voor ondernemingen gelden.

Vaak wordt het ondernemingsrecht onderverdeeld in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht. Het rechtspersonenrecht is ruim en gaat over alle rechtspersonen. Het vennootschapsrecht gaat enkel over de B.V. (de besloten vennootschap) en de N.V. (de naamloze vennootschap). Iedere rechtsvorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid. Van Osch Advocatuur kan u hier nader over adviseren.

 

Het kan ook voorkomen dat aandeelhouders, vennoten of maten het niet eens zijn met elkaar en in een conflict belanden. Ook hier kan Van Osch Advocatuur u bij van dienst zijn.

 

Verder hebben ondernemers regelmatig behoefte aan of vragen over contracten en algemene voorwaarden. Van Osch Advocatuur heeft daar ruime ervaring mee.

 

Tevens kan het gebeuren dat u als ondernemer aansprakelijk wordt gesteld en er schadevergoeding wordt gevorderd. Daar zijn vaak de nodige verweren tegen te voeren. Hiervoor kunt u ook bij Van Osch Advocatuur terecht. 

bottom of page